ගස්ලබු පළතුරක් විදිහට කෑවට පුඩින් එකක් විදිහට කාලා නෑනේ.. ඔන්න ඉතින් අපි කියලා දෙනව පපායා මිල්ක් පුඩින් එකක් හදා ගන්න විදිහ ගැන..
අවශ්ය දේවල්
පැපොල් ගෙඩියක්
ෆ්රෙෂ් මිල්ක් කෝප්ප 1 1/2
ජෙලටින් මේස හැදි 3 1/2
සීනි රස අනුව
සාදාගන්නා අන්දම :
පැපොල් ගෙඩිය කපා මදය සූරා බ්ලෙන්ඩ් කරන්න . පැපොල් ජූස් ටික භාජනයකට දාලා රත් කරන්න අඩුගින්දරේ . ඒකටම ජෙලටින් මේස හැදි 2 දාලා විස්ක් එකෙන් මික්ස් කරන්න . බුබුළු දාලා එනවිට ලිප ඕෆ් කරන්න .
ලස්සන බෝල් එකකට දාලා නිවෙන්න තියන්න . නිවුනාට පසු ශීතකරණයේ තියන්න ටිකක් සෙට් වෙනකම් .
දැන් ෆ්රෙෂ් මිල්ක් ටිකත් අරන් භාජනයකට දාලා රස අනුව සීනි දාගන්න . අඩු ගින්දරේ ලිපේ තියා රත් කරන්න . ඉතිරි ජෙලටින් මේස හැදි 1 1/2 දාලා එයත් විස්ක් එහෙකින් නොනවත්වා හැදි ගාන්න . බුබුළු දාලා එනවිට ලිප ඕෆ් කරන්න . උතුරවන්න එපා . නිවෙන්න තියන්න .
නිවුනාට පසුව , සෙට් වෙන්න තිබු පැපොල් එකට උඩින් පරිස්සමෙන් දාන්න . ආයෙත් ශීතකරණයේ තියන්න සෙට් වෙන්න . සෙට් වූවාට පසු පරිස්සමෙන් පිගානක් තියා අනිත් පැත්ත හරවන්න . දැන් ඉතින් රස බලන්න .