Home FoodRecipes පොළොස් තෙම්පරාදුවක් හදා ගන්නේ මෙහෙමයි

පොළොස් තෙම්පරාදුවක් හදා ගන්නේ මෙහෙමයි

by LADY.LK

පොළොස්  ඇඹුල කියන්නේ අපේ රටේ සංස්කෘතියත් එක්කම කරළියට එන ආහාරයක්. ඉතිං පොළොස් ඇඹුලක රස නොබලපු කෙනෙක් නැතුව ඇති. ඔන්න අද කියන්න යන්නේ පොළොස් තෙම්පරාදුවක් හදා ගන් විදිහ ගැනයි. ඒ සඳහා අවශ්‍ය කරන්නේ මෙන්න මේ ද්‍රව්‍ය…

උවමනා ද්‍රව්‍ය
තම්බාගත් ‍පොළොස්, මිරිස් කුඩු මේස හැඳි 2, ලුණු, කරපිංචා, රම්පේ, රතුලූනු ස්වල්පයක්, ‍පොල්තෙල් බෝතල් 1/8
රසවත් පොළොස් තෙම්පරාදුව හදා ගන්නේ මෙන්න මෙහෙමයි.
‍තම්බා ගත් පොළොස්වල කටුව සහ වහල්ල ඉවත් කරන්න.. ඊට පසු එය දිග අතට රේණු මෙන් සිටින සේ ලිහා ගන්න. භාජනයක් ළිප තබා ඊට තෙල් ටිකක් දමා රත් වූවාට පසු රතු ලූනු කරපිංචා රම්පේ සහ මිරිස් කුඩු දමා යන්තම් බදින්න. ඊට පසු කලින් සකස් කරගත් ‍පොළොස් දමා ඊටම ලුනු එකතු කර හැඳි ගාන්න. මෙය ටිකක් වෙලා ළිප මත තිබිය යුතුවේ. තෙල් සියල්ල සිඳුනාට පසු ඉවතට ගන්න.

 

[dt_gap height=”10″ /][dt_divider style=”thin” /][dt_gap height=”10″ /]

www.Lady.lk is a website dedicated to Sri Lankan Women. It consists of inspirational and educational contents related to Sri Lankan female beings. It also covers lifestyle, health and vast variety of other topics. Regardless of the type of women you are, you’re sure to find something of interest on lady.lk. This article is about how to make polos (make-young jack fruit). You can read the article and put your feedback on it.

Related Articles