ඉස්සෝ කියන්නේ කොයි විදහට හැදුවත් රස
කෑමක්. ඒ නිසාම අපි හිතුවා ඉස්සන්වලින් හදා ගන්න පුළුවන් රසවත් කෑම වට්ටෝරුවක් ගැන
ඔබට කියන්න.
රස වගේම ගුණෙනුත් අනූන ඉස්සො ග්රෑම් සියයක කැලරි
අනූනවයක් අඩංගුයි. ප්රෝටීන්, විටමින් ඒ, මිටමින් සී, ඩී, කැල්සියම්, යකඩ, මැග්නිසියම් ආදී පෝෂක සංඝටක රැසක්ම අඩංගුයි.
අවශ්ය ද්රව්ය
ඉස්සො ග්රෑම් 250 ක්
තම්බාගත් කඩල ග්රෑම් 100 ක්
සලාද කොළ අවශ්ය ප්රමාණයට
විනාකිරි මේස හැන්දක්
අබ කුඩු තේ හැන්දක්
සීනි තේ හැන්දක්
රස අනුව ලුණු කුඩු
රස අනුව ගම්මිරිස් කුඩු
දෙහි යුෂ
ඔලිව් තෙල් තේ හැඳි 2 ක්
ලොකු ලූනු ගෙඩියක්
සාදන ක්රමය
පළමුව පොතු ඉවත්කර ඉස්සො හොඳින් සෝදා ගන්න.
ඉන්පසු සෝදාගත් ඉස්සෝ ලුණු මිශ්ර වතුරේ තම්බාගන්න.
ලොකු ලූනු ගෙඩිය සිහින්ව කපා පසෙකින් තබන්න.
භාජනයක් ගෙන එයට සීනි, අබ කුඩු, ලුණු කුඩු, ගම්මිරිස්, දෙහි යුෂ සහ ඔලිව් තෙල් දමා සෝස් එකක් ලෙස සකසා ගන්න.
තම්බාගත් ඉස්සෝ, තම්බාගත් කඩල, කපාගත් බී ලූනු
දමා සෝස් මිශ්රණය සමඟ හොඳින් කලවම් කරගන්න. දැන් දීසියකට සලාද කොළ ඊට උඩින්
සකසාගත් මිශ්රණය දමා පිළිගන්වන්න
කඩල මිශ්ර ඉස්සෝ සලාදය
270
previous post