අපි ආහාරයට ගන්න ඇතැම් ආහාර වර්ග නිසා අපිටත් නොදැනිම අපි විවිධ රෝගාබාධයන්ට ගොදුරු වෙනවා. කෘතිම රසකාරක අඩංගු වන ඇතැම් ආහාර පාන නිසා දරුණු පිළිකා තත්වයන් පවා ඇති විය හැකි බවයි වෛද්යවරුන් පවසන්නේ. එම නිසා ආහාර පාන ගැනීමේදී අපි ඒවගේ රස ගුණ මෙන්ම එහි අහිතකර බලපෑම් මොනවාද යන්න පළිබඳවත් සැලකිලිමත් වියයුතුයි.
ඔබ ආහාරයට ගන්න ඇතම් ආහාරවල ඔබ නොදන්නා ඉතාමත් ඉහළ පෝෂණ ගුණයන් පවතිනවා. එවැනි ආහාරයක් තමයි කජු කියන්නේ. ඉතිං කජු කෑවොත් මොකද වෙන්නේ කියන එක තමයි දැන් කියන්න යන්නේ.
කජු
කජු කන්න කවුද අකැමැති? දිනපතා කන කජු අහුරකින් අධි රුධිර පීඩනය අඩු කරන්න පුළුවන් කියලා දැනගෙන හිටියද? කජු කියන්නේ මැග්නීසියම් බහුල කෑමක්. රුධිර නාල ලිහිල් කරලා, ඒවායින් රුධිර ගමනාගමනය පහසුවෙන් කරගෙන යන්න පුළුවන් විදියට සකසන්න මැග්නීසියම් මූලද්රව්යට පුළුවන්. මේ හේතුව නිසා හෘද ස්පන්දනය සාමාන්ය විදියට පවත්වාගන්නත් උදව් කරනවා.ඒ නිසා කවදාවත් ඔබ කජු කන්න නම් බය වෙන්න එපා.
[dt_gap height=”10″ /][dt_divider style=”thin” /][dt_gap height=”10″ /]
www.Lady.lk is a website dedicated to Sri Lankan Women. It consists of inspirational and educational contents related to Sri Lankan female beings. It also covers lifestyle, health and vast variety of other topics. Regardless of the type of women you are, you’re sure to find something of interest on lady.lk. This article is about what is the benifits of eating cashew .You can read the article and put your feedback on it.